Het einde van de zomervakantie is alweer een feit geworden. De terugkeer naar de school is aangebroken!

Het begin van het nieuwe schooljaar leek het ons het perfecte moment om alle bestuurders te vragen om nog voorzichtiger dan normaal te zijn in de buurt van scholen, zeker in de eerste weken. Omdat ze nog geen ervaring hebben met de omgeving van hun nieuwe school kunnen ze soms fouten maken. Het is aan bestuurders om goed te reageren op zulke gevaren.

Om deze reden hebben de vrijwilligers van de Belgische Waze Community de handen uit de mouwen gestoken! Er is een lijst opgesteld van meer dan 2800 schoolpoorten of kruispunten in de buurt van lagere scholen in Vlaanderen. Op deze locaties tonen we dan tijdens de eerste schoolweek een gevaarmelding aan de gebruikers. Deze meldingen zullen alleen ‘s ochtends en ‘s avonds zichtbaar zijn.

Buiten onze vrijwilligers willen we ook Wegstatus.be van harte bedanken voor de hulp bij het aanduiden van deze punten in de app!

Volgend jaar zullen we dit initiatief uitbreiden. De scholen in Brussel en Wallonië staan als volgende op de lijst, alsook de nu nog ontbrekende middelbare scholen in Vlaanderen!

We wensen jullie dan ook graag een veilige rit toe en wensen alle leerlingen veel succes in het nieuwe schooljaar!