Het vinden van een laadpaal voor je elektrische auto is nooit zo gemakkelijk geweest. Sinds vorige week beschikt Waze over een volledige ondersteuning voor elektrische laadpunten op de kaart. Je kan je voertuiggegevens nu invoeren in Waze. Dit maakt het mogelijk om alle beschikbare oplaadpunten bij jou in de buurt of op je route te vinden.

Dankzij de vrijwillige editors van de Belgische community heb je betrouwbare informatie over oplaadpunten binnen handbereik. In de afgelopen weken heeft onze community veel moeite gedaan om alle beschikbare oplaadpunten op de Waze-kaart toe te voegen. Het is een lang proces geweest, dat veel tijd heeft gevraagd. En dat doet het nog steeds, want we streven ernaar de informatie zo actueel mogelijk te houden. We zullen de informatie over bestaande en nieuwe oplaadpunten blijven verwerken.

Wil je je voertuiggegevens updaten? Dat is gemakkelijk! Je vindt de instellingen voor EV-ondersteuning in Waze onder Instellingen -> Voertuiggegevens -> Elektrische voertuigen. Schakel EV-functies in en voeg je stekkers toe. Door het invoeren van deze gegevens zal Waze je geschikte oplaadpunten voorstellen.

Foutieve gegevens gevonden? Meld het aan ons, zodat we de kaart kunnen blijven optimaliseren. Als je het oplaadpunt selecteert in de app, kan je bewerkingen doorgeven. Een kaartbewerker zal je gegevens controleren en het oplaadpunt bijwerken!

An illustration of EV charging stations on the Waze Map and what drivers will see in the app when navigating