Tot recent was er geen reden om de functie om brandstofprijzen weer te geven in te schakelen in Luxemburg aangezien alle tankstations dezelfde prijzen hanteerden. Alle tankstations gebruikten de officiële maximumprijzen die door de overheid opgezet werden, op misschien een cent of twee na. Dit is de laatste tijd veranderd en nu zijn er effectief verschillen tussen de brandstofprijzen aangezien de eigenaars onder deze maximumprijs gaan om de concurrentie aan te gaan.

Om deze reden heeft Waze vandaag de mogelijkheid ingeschakeld om ook in Luxemburg de brandstofprijzen te kunnen melden en bekijken. Gebruikers kunnen nieuwe prijzen melden door de oranje knop te gebruiken terwijl ze in de buurt (~500 meter) van een tankstation zijn. Deze prijzen worden getoond telkens je zoekt naar tankstations in de omgeving. Hou er echter wel rekening mee dat Waze hiervoor afhankelijk is van de gegevens die de gebruikers invoeren. Deze functie zou echter Waze-gebruikers in Luxemburg moeten helpen om de beste prijzen in hun omgeving te kunnen vinden, alsook een extra manier te zijn om punten te verzamelen in de app.
Bekijk Waze Help voor meer informatie over het melden van prijzen in Waze.

We zijn ook een lijst van tankstations aan het nakijken die we samengesteld hebben uit de gegevens op de websites van de grootste merken aan tankstations die actief zijn in Luxemburg. Op deze manier willen we zeker zijn dat we de meeste tankstations op de kaart hebben staan. Mocht je een tankstation zien dat we toch niet op de kaart hebben staan, neem dan zeker contact op met ons via social media of met ons contactformulier.