Je bent je misschien bewust dat deze website beheerd wordt door de vrijwilligers die de kaart van Waze beheren binnen België. De app van Waze wordt echter alleen beheerd door Waze Mobile. We hebben bijgevolg dus geen controle over wat er toegevoegd zal worden aan de app.

Het is echter wel mogelijk om suggesties in te sturen bij Waze! Enkele jaren geleden heeft Waze een virtuele brievenbus voor suggesties opgezet bij UserVoice: https://waze.uservoice.com/forums/59223-waze-suggestion-box

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat een app met zoveel gebruikers duizenden suggesties mag ontvangen. Toegegeven, de kans dat je suggestie opgepikt gaat worden blijft redelijk klein zolang dat andere mensen niet expliciet aangeven dat ze je suggestie steunen. Maar toch blijft het de beste manier om een suggestie voor de app in te sturen.

Nota: blijf echter zeker suggesties voor lokale problemen of problemen met de kaart naar ons sturen! We zijn bereikbaar op de sociale media, het forum of rechtstreeks op onze Slack. Als community hebben we wel een zekere invloed op de prioriteiten van Waze. Verwacht echter geen mirakels. We zijn een zeer sterke community binnen Waze, maar we zijn nu eenmaal klein als land.